BAVARSKA, BAJKOVITI DVORCI BAVARSKE - 3 dana autobusom

MÜNCHEN- DVORCI BAVARSKE- CHIMSEE

Termini putovanja: 29.04. | 31.05. | 22.06. | 13.08. |

Putovanje u Bavarsku u sjećanju ostaje kao putovanje u svijet iz bajke; čudesni dvorci, bajkoviti krajolici - od planina do šuma i jezera, srednjovjekovnih dvoraca...

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan – ZAGREB -  MÜNCHEN    

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 6:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u München. Razgled grada  panoramski i pješice: Königplatz - muzejska četvrt sa starom i novom pinakotekom - Hofgarten - Prinzregentenstrasse - Ludwigstrasse sa sveučilištem - Marienplatz - Gradska vijećnica - Residenz - katedrala Frauenkirche.  Vožnja do hotela i  smještaj u hotel.  Noćenje.

2. dan – MÜNCHEN –DVORCI NEUSCHWANSTEIN, HOHENSCHWANGAU, LINDERHOF – MÜNCHEN (fakultativni izlet)

Doručak. Cjelodnevni izlet u najljepše bavarske dvorce. Krećemo s  „dvorcem iz bajke“  – Neuschwensteinu -  svjetski poznatoj znamenitosti , dvorcu Ludwiga II. Ovaj dvorac godišnje posjećuje preko milijun posjetitelja! U bajkovitom okruženju njemačkih Alpi, sa zanimljivim i neobičnim unutarnjim prostorijama poput sale pjevača, prijestolne dvorane, spavaće sobe Ludwiga II., itd. Slijedi posjeta  dvorac Hohenschwangau, obiteljskom sjedištu u doba Ludwigovog oca Maksimilijana II.  koji  privlači unutarnjim prostorijama: velikom viteškom dvoranom, orijentalnom sobom i glazbenom sobom Ludwiga II. Dvorac Linderhof, omiljeni Ludwigov dvorac, sagrađen je nakon posjeta Versaillesu. Čudesni svijet Linderhofa uključuje dvoranu ogledala, maurske paviljone, terase i vodopade u jednom od najpoznatijih vrtova 19. stoljeća, Venerinu špilju i fontane. Povratak u München. Noćenje.

3. dan MÜNCHEN –CHIMSEE -  DVORAC HERRENCHIEMSEE – ZAGREB

Doručak. Vožnja do jezera Chiemsee, takozvanog “bavarskog mora“.   Po dolasku u Prien slijedi romantična  plovidba do otoka Herreninsel. Ovdje je Ludwig II. planirao svoju gradnju „novog Versaillesa“ inspiriran likom i djelom francuskog kralja Louisa XIV., “kralja sunca“. Posjet dvorcu s velikom dvoranom ogledala te vrtu - primjeru francuske vrtne arhitekture. U dvorcu je i muzej o životu Ludwiga II., kao i nekadašnji augustinski samostan. Vožnja brodićem na kopno.  Kraće slobodno vrijeme.  Nastavak vožnje kroz Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.


First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni 

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom prema programu
  • sve razglede prema programu
  • smještaj u hotelu Ibis Messe München 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 2  noćenja sa doručkom
  • obilaske prema programu u pratnji pratitelja putovanja
  • licenciranog turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku – vodstvo tijekom cijelog putovanja
  • sve turističke pristojbe za ulaz autobusa u gradove navedene u programu
  • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti
  • organizaciju i realizaciju putovanja

FAKULTATIVNI IZLETI:

  • DVORCI BAVARSKE – 50 € (uključen prijevoz, stručno vodstvo, ulaznice u Hochenschwangau, Neuschwanstein i  Linderhof
  • Herrenchiemsee – dvorac i vožnja brodom cca 15 €

 

TROKREVETNE SOBE: na upit, nema popusta

JEDNOKREVETNA SOBA: Doplata za jednokrevetnu sobu : 550 kn

 

Rok za prijavu: 10 dana prije polaska

Minimalni broj putnika: 40 osoba

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Za državljane Republike Hrvatske vize za Njemačku i za Austriju nisu potrebne, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.Šifra aranžmana:2018MNDT

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Dolazak
29.04.2018.
Odlazak
29.04.2018.
Cijena
FM990.00kn 1090.00kn
Dolazak
31.05.2018.
Odlazak
02.06.2018.
Cijena
FM990.00kn 1090.00kn
Dolazak
22.06.2018.
Odlazak
24.06.2018.
Cijena
FM990.00kn 1090.00kn
Dolazak
13.08.2018.
Odlazak
15.08.2018.
Cijena
FM990.00kn 1090.00kn