KAPADOKIJA I MALA AZIJA - 8 DANA

Termini putovanja: 10.08. | 05.10.

Turska, Jugoistočna Europa, Kapadokija, Konya, Pamukkale, Istanbul

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Dolazak
10.08.2024.
Odlazak
17.08.2024.
Cijena
GarantiranoFM
1199.00€
1249.00€
Dolazak
05.10.2024.
Odlazak
12.10.2024.
Cijena
GarantiranoFM
1149.00€
1249.00€

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. DAN ZAGREB – ISTANBUL – NEVŞEHIR
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb s voditeljem putovanja dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let te polijetanje zrakoplova za Istanbul u 8.55 sati na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Po dolasku u Istanbul u 12.10 sati nastavak putovanja za Nevşehir u 13.25 sati na liniji TK2004 (Turkish Airlines). Dolazak u Nevşehir predviđen je u 14.35 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku slijedi organizirani prijevoz do hotela u Kapadokiji. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

 

2. DAN NEVŞEHIR – GÖREME – ÜRGÜP
Nakon ranijeg doručka odlazak na cjelodnevni razgled zapadne Kapadokije koja je poznata po čudesnim kućama u pećinama stijena u kojima su se prvi kršćani skrivali i gradili svoje crkve. Vožnja prema Nacionalnom parku Göreme koji je upisan na UNESCO-vu listu svjetske baštine i obilazak gradića Göreme koji se smjestio u krajoliku neobičnih vulkanskih stijena oblikovanih erozijom u čijim su špiljama otkrivena podzemna naselja iz 4. stoljeća. U mnogim od ovih stijena nalaze se prekrasne bizantske freske sa scenama iz Starog i Novog zavjeta. Vožnja do Zelve - muzeja arhitekture na otvorenom gdje ćete imati priliku vidjeti jednu od najvećih zajednica gradova isklesanih u pećini. Slijedi razgled tipičnog grada ove pokrajine, Ürgüpa. Povratak u hotel na večeru, a nakon večere predlažemo (uz doplatu) odlazak na poznati "ples derviša" u autohtonom ambijentu. Noćenje.

 

3. DAN DOLINA GOLUBOVA – PODZEMNI GRAD DERINKUYU – UÇHISAR
Nakon doručka odlazak preko doline golubova u obližnji podzemni grad, Derinkuyu, ukupno čak 7 katova ispod zemlje iz doba ranog kršćanstva. Nastavak vožnje do tvrđave Uchisara smještene na putu između Nevsehira i Göremea na najvišem dijelu Kapadokije. S tvrđave se pruža prekrasan panoramski pogled na Kapadokiju s planinom Erdžijas u pozadini, dok je u prošlosti zbog svoje prirodne arhitekture i prolaza koji podsjećaju na labirint tvrđava služila kao utočište na razmeđi putova. Nakon razgleda slobodno vrijeme do večere. Povratak u hotel i  večera. Mogućnosti odlaska na tursku večer s bogatim programom (uz doplatu). Noćenje.

 

4. DAN KONYA
Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja prema Konyi preko Karavan-saraya. Panoramski razgled Konye, rodnog grada važnih imena turske kulture i književnosti. Posjet džamiji i muzeju Mevlana u kojem se nalazi riznica muslimanske umjetnosti i obrta te grobnica velikog pjesnika i filozofa Celâleddina Rumija Mevlana iz 13.st., osnivača derviškog reda. Smještaj u hotel i večera. Noćenje.

 

5. DAN KONYA – PAMUKKALE
Nakon doručka odjava iz Konye te vožnja za Pamukkale ("Pamučna tvrđava"), čudesan plato boje bijelog pamuka koji su stvorile naslage vode bogate kalcijem. Nakon toga slijedi obilazak i jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj - Hierapolisa gdje su ostaci crkve i grob apostola sv. Filipa, amfiteatar, groblje sa sarkofazima te obilazak samih Pamukkala, "Crvenih slapova", gdje izvire topla, ljekovita voda. Ovisno o vremenskim prilikama predviđa se i kupanje u termalnim bazenima. Prijava u hotel, večera i noćenje.

 

6. DANPAMUKKALE – EFEZ – IZMIR
Nakon doručka i odjave iz hotela nastavak ture prema Efezu uz zaustavljanje kod kuće Djevice Marije. Po dolasku obilazak Efeza - antičke metropole, ostataka velikog kazališta, Odeona, biblioteke, rimske kupelji, agore te ostataka jednog od sedam čuda starog vijeka — Artemidinog hrama i bazilike apostola Sv. Ivana te brdo uznesenja. Nastavak putovanja prema Izmiru, trećem najvećem gradu u Turskoj.. Večera i noćenje u hotelu.

 

7. DANIZMIR – PERGAMON – TROJA – ÇANAKKALE
Doručak. Vožnja prema gradu Çanakkale.  Usput ćemo posjetiti gradić Bergama (nekadašnji Pergamon), antičku metropolu Male Azije, u kojem se je nalazila jedna od sedam crkava spomenutih u Svetom Pismu. Obilazak Pergamonske akropole u kojoj se nekad nalazila biblioteka sa vise od 200.000 pergamenata, Zeusov oltar. Posjeta Asklepionu, čuvenom lječilišnom centru iz rimskog doba. Dolazak u antički grad Troju, središte pokrajine Troade. Grad poznat po Homerovom spjevu o Trojanskom ratu, kralju Prijamu, Hektoru, Parisu i lijepoj Heleni po predaji osnovao je Dardanov unuk Tros. Večera i noćenje u hotelu u Canakkale.

 

8. DANÇANAKKALE – ISTANBUL – ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Prelazak preko novog mosta na europsku stranu obale tjesnaca Dardaneli. Vožnja uz zapadnu obalu Mramornog Mora do zračne luke Istanbul. Po dolasku u zračnu luku prijava na let za Zagreb u 18.15 sati na liniji TK1055 (Turkish Airlines) s predviđenim dolaskom u Zagreb 19.20 sati po hrvatskom vremenu.


 

 

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji  Zagreb – Nevşehir – Istanbul – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • smještaj u hotelima 4* na osnovi 7 noćenja u dvokrevetnim sobama s uslugom polupansiona (3 noćenja u Kapadokiji, 1 noćenje u Konyi, 1 noćenje u Pamukkale, 1 noćenje u Izmiru, 1 noćenje u Canakkale)
 • prijevoz autobusom visoke turističke klase prema programu
 • lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku tijekom cijele ture
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • transfere i prijevoze prema programu
 • sve pristojbe i takse, mostarine, cestarine, karte za trajekt, parkinzi i prilozi
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Doplate

 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 220 €
 • Napojnice vozaču i lokalnom vodiču 30 EUR po osobi (plaćanje na licu mjesta pratitelju putovanja)
 • Paket ulaznica 235€ (uključuje ulaznice za sljedeće lokalitete: Goreme open air museum, Zelve-Pasaglari, Uchisar, Kaymakli ili Derinkuyu, Sultanhan, Mevlana, Hierapolis, Efez, Kuca sv. Marije, Bazilika Sv. Ivana, Akropola, Aesklepion, Troja)
 • Ples Derviša: 25 € 
 • Turska večer: 40 € 
 • Let balonom u Kapadokiji: do 300 € (cijena varira o raspoloživosti, reaalizacija ovisi o vremenskim uvjetima)

Šifra aranžmana:PT2024.