NORDKAP - ROVANIEMI - LAPONIJA

Termini putovanja: 26.08.

Putovanje avionom do Nordkapa, najsjevernije točke Europe

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Dolazak
26.08.2024.
Odlazak
31.08.2024.
Cijena
GarantiranoFM
2090.00€
2250.00€

Program putovanja:

 

1. DAN ZAGREB – ROVANIEMI 
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci u Zagrebu kod šaltera informacija  dva sata prije odlaska zrakoplova. Let s presjedanjem do Helsinkija. Nastavak putovanja letom prijevoznika Finnair prema sjeveru. Dolazak u zračnu luku Rovaniemi. Transfer do hotela i smještaj u sobe. Mogućnost večere u hotelu uz doplatu. Noćenje.

 

2. DAN   ROVANIEMI – SJEVER FINSKE – SKIJALIŠTE LEVI/ SIRKKA 
Doručak. Odlazak iz hotela u Rovaniemiju. Ubrzo ćemo prijeći crtu sjevernog polarnog kruga. Krećemo u divlju rijetko naseljenu unutrašnjost i otkrivamo neodoljivu ljepotu dalekog sjevera. Ogromne rijeke bogate ribom s velikim brzacima i rijetkim ribičima, guste šume i prva stada sobova na našem putu prate nas na našem putovanju unutar područja sjevernog polarnog kruga. Putovanje uz zaustavljanje na najljepšim panoramskim točkama finske Laponije.  Smještaj u hotel u najpoznatijem finskom skijalištu Levi koje i u ljetnim mjesecima puža mogućnosti za šetnju u sjevernom krajoliku. Levi je poznat po natjecanjima u Svjetskom kupu 


3. DAN LEVI/SIRKKA – NORVEŠKA LAPONIJA - OTOK MAGEROYA - NORDKAP
Doručak. Prekrasni pejzaži, stada sobova na putu, neponovljivi osjećaj velike divljine - to je područje Laponije! Preko nacionalnog parka i divlje visoravni Sennaland dolazimo do otoka Mageroya koji je povezan tunelom ispod mora s kopnom. Vožnja kroz otok obrastao mahovinom i s brojnim malim jezercima do stijene Nordkapa (uključena ulaznica za Nordkap centar). U centru na stijeni nalazi se poštanski ured, kapelica, suvenirnica i panoramsko kino - no najveći je doživljaj naći se ispod simbola Nordkapa - zemaljske kugle (noći u to doba godine nema ili je jedva primjetna mala razlika u količini dnevne svjetlosti). Poseban je osjećaj kad između Vas i Sjevernog pola više nema čvrstog kopna - došli smo na najsjeverniju točku dalekog sjevera! Smještaj u hotel na otoku Mageroya. Mogućnost večere u hotelu uz doplatu. Noćenje.


4. DAN OTOK MAGEROYA – KARASJOK – JEZERO INARI - NACIONALNI PARK PYHA LUOSTO
Doručak. Odlazak s otoka Mageroya. Vožnja uz obalu Olderfjorda uz plaže dalekog sjevera, te dalje uz obale Porsangerfjorda, jednog od najvećih sjevernih norveških fjordova. Zaustavljanje u Karasjoku, središtu norveške Laponije I sjedištu parlamenta Sami naroda, podignutom u obliku šatora. Povratak u Finsku. Posjet jezeru Inari, jednom od najvećih finskih jezera (poznatom iz križaljki). Veliko finsko jezero sa stotinama otočića i stijena vrlo je slikovito i okruženo nomadskim područjem uzgajivača stada sobova. Nastavak vožnje kroz romantične sjeverne krajolike i smještaj u tipični laponski hotel uslijed velikih prirodnih ljepota  nacionalnog parka Pyha - Luosto. Mogućnost večere u hotelu uz doplatu. Noćenje.

 

5. DAN NACIONALNI PARK PYHA LUOSTO – CRTA POLARNOG KRUGA I DJED BOŽIĆNJAK - ROVANIEMI
Doručak. Posjet selu djeda Božićnjaka, u blizini Rovaniemija koje se nalazi na crti sjevernog polarnog kruga. U poštanskom uredu možete poslati čestitke koje će doći na Božić, kupiti tipične suvenire, fotografirati se s Djedom Božićnjakom i njegovim pomoćnicima. Smještaj u hotel u Rovaniemiju gradu koji je gradio i slavni finski arhitekt Alvar Aalto. Šetnja gradskim središtem s voditeljem putovanja. Mogućnost večere u hotelu uz doplatu. Noćenje. 

 

6. DAN ROVANIEMI - ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme do odlaska  transfera do zračne luke u Rovaniemiju. Odlazak zrakoplova Finnaira prema Helsinkiju i nastavak putovanja letom iz Helsinkija. prema Frankfurtu. Odlazak iz Frankfurta letom Croatia airlinesa prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

 

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.


 

 

Preporuka putovanja:

 •  Putovanje avionom vodi Vas u Laponiju na daleki sjever Europe! Početna i završna točka ture po dalekom sjeveru je Rovaniemi. Ovaj način putovanja na Nordkap preporučujemo putnicima koji ne mogu izdvojiti duže vrijeme putovanja za 14-dnevnu autobusnu turu, koji radije putuju avionskim prijevozom ili žele doći direktno do Laponije.
 • Ovo je putovanje je za Vas ako volite prekrasne prirodne ljepote, osjećaj divljine dalekog sjevera, stada sobova na putu, ako Vas zanima neobična kultura Sami naroda - nomadskih stanovnika dalekog Sjevera. Daleki sjever Europe u ljetnim je mjesecima magični doživljaj!
 • Putovanje nije pogodno za putnike koji ne podnose duže vožnje autobusom (bez obzira na dolazak avionom udaljenosti na sjeveru Europe su velike) ili koji očekuju samo posjete većim gradovima (autobus prolazi kroz velike prirodne ljepote i zaustavlja se na lijepim panoramskim mjestima.
 • Prije polaska na putovanje putnici će dobiti detaljne opširne upute o svim praktičnim detaljima i pripremama pred put. Preporučujemo doplatu za večere u hotelima! Večere u 3 slijeda ili buffet večere.  (doplata moguća isključivo prilikom rezervacije putovanja). Na dalekom sjeveru hoteli su često jedina mjesta gdje se može dobiti topli obrok.
 • Putnicima koji žele duže putovanje Skandinavijom kroz sve 4 skandinavske zemlje preporučujemo turu Nordkap i Skandinavija autobusom i brodovima 01.08.-14.08. 2024.

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

 • prijevoz zrakoplovima s uključenim pristojbama zračnih luka (pristojbe u iznosu od 350 EUR po osobi, iznos pristojbi može biti podložan promjeni)
 •  transfere zračna luka Rovaniemi -hotel -zračna luka Rovaniemi
 •  smještaj u hotelima 3/4 *  u  dvokrevetnim sobama na osnovi 5 noćenja s buffet doručkom:
 •  smještaj na osnovi 2 noćenja s buffet doručkom  u hotelu 3/4* u Rovaniemiju u Finskoj
 •  smještaj na osnovi 1 noćenja s buffet doručkom  u hotelu 3/4* na  skijalištu Sirkka/Levi u Finskoj
 •  smještaj na osnovi 1 noćenja s buffet doručkom u hotelu turističke kategorije na otoku Mageroya u Norveškoj 
 •  smještaj na osnovi 1 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3/4* na području nacionalnog parka Pyha-Luosto u Finskoj
 •  prijevoz autobusom na turi po Laponiji
 •  ulaznicu za Nordkap centar
 •  voditeljicu/voditelja  putovanja s velikim iskustvom vođenja na skandinavskim turama
 •  osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

 

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike kojie nisu izrijekom navedene kao uključene (informacije kod voditelja putovanja)

• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)

• putno osiguranje

 

 

Doplate:

Doplata za 5 večera u 3 slijeda ili buffet večera u skandinavskim hotelima, doplata moguća isključivo prilikom rezervacije putovanja( preporučujemo! ): 245 EUR

Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 295 EUR

 

Trokrevetne sobe:

Rezervacija ovog tipa sobe nije moguća na ovom programu.

 

Podaci potrebni kod rezervacije aranžmana:

 • Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

 

Informacije o letu:

Prijevoznik: Finnair/Croatia airlines 25.06.-30.06.2024

OU 410 ZAGREB 07:40 FRANKFURT 09:15
AY 1412 FRANKFURT 11:30 HELSINKI 14:55
AY 535 HELSINKI 16:00 RAVANIEMI 17:15
AY 534 RAVANIEMI 14:15 HELSINKI 15:30
AY 1415 HELSINKI 16:55 FRANKFURT 18:35
OU 415 FRANKFURT 20:45 ZAGREB 22:05

 

Težina prtljage: po osobi dozvoljen je 1 komad prtljage koja se predaje na šalteru maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu,unošenje tekućina u zrakoplov je ograničeno. Dozvoljen je jedan komad ručne prtljage po osobi maksimalne težine do 8 kg.


VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena  polaska, kontakt i ime voditelja  putovanja, imena hotela i sl. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica niti mogućih fakultativnih sadržaja. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. Kategorizacija hotela u Skandinaviji može biti različita od one u Hrvatskoj, kategorizacija po broju zvjezdica nije svugdje uvedena. U tekstu je navedena približna kategorija u usporedbi s hrvatskom kategorizacijom.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

 

UPLATE I REZERVACIJE:

 • Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
 • Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena! Potom 48 sati prije putovanja završno pismo.
 • Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.  

 

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
•       gotovina, internet bankarstvo
•       kreditne kartice: Diners, Maestro, Visa, Mastercard

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

 

Sukladno ZPUT-u Agencija je s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Zagreb temeljem Ugovora o osiguranju od dana 14.09.2023. ugovorila: osiguranje jamčevine za slučaj nesolventnosti koje omogućava Ugovaratelju/Putniku neposredno ostvarivanje prava iz jamčevine od osiguravajućeg društva pod brojem police 45 - 7002936394 te osiguranje od odgovornosti za štetu koju Agencija prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza iz Ugovora pod brojem police 11 - 7002936569. U slučaju nastanka osiguranog slučaja Ugovaratelj/ Putnik je dužan na najbrži način kontaktirati osiguravatelja UNIQA osiguranje d.d. Zagreb.

 

Ovo vrijedi kao potvrda o osiguranju za slučaj stečaja ili platne nemogućnosti Agencije i osiguranju od odgovornosti za štetu. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Šifra aranžmana:MT2024

 

Rok za prijavu: do 45 dana prije puta    

Minimalni broj putnika: 20  Maksimalni broj putnika: 25