NOVA GODINA NA MALTI - 5 DANA IZRAVNIM LETOM IZ ZAGREBA

Termini putovanja: 29.12.

Malta, Bugibba, Valletta

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Dolazak
29.12.2024.
Odlazak
02.01.2025.
Cijena
GarantiranoFM
799.00€
839.00€

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. DAN ZAGREB – MALTA – QAWRA (ST PAUL'S BAY) nedjelja 29.12.2024.

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova kompanije Ryanair na liniji FR2185 za Maltu u 12.55 sati, s predviđenim dolaskom u 14.50 sati. Po dolasku slijedi organizirani transfer autobusom do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za večeru u nekom od lokalnih restorana ili večera u hotelu (doplata za polupansion). Noćenje.

 

2. DAN MALTA – VALLETTA ponedjeljak 30.12.2024.
Nakon doručka odlazak na poludnevni razgled glavnog grada Malte u pratnji lokalnog vodiča koji će nas voditi ulicama Vallette, otočke prijestolnice. Posjećujemo bogato ukrašenu konkatedralu Sv. Ivana u čijoj se raskošnoj baroknoj unutrašnjosti ističe Caravaggiova slika izložena u oratoriju. Posjećujemo i Crkveni muzej s prekrasnom zbirkom flamanskih tapiserija. Potom nastavljamo zanimljivu šetnju središtem grada gdje ćete vidjeti najvažnije povijesne građevine te dvorište Palače Velikog meštra, a zatim vrtovi Barracca, izgrađeni na vrhu obrambenih zidina koje okružuju ovaj veličanstveni grad. Dali su ih urediti Vitezovi Sv. Ivana na vidikovcu s prekrasnim pogledom na Veliku luku i utvrđena Tri Grada. Slobodno vrijeme u centru za kupovinu suvenira, kavu, ručak. Po završetku razgleda odlazimo natrag prema hotelu u St Paul's Bayu te ostatak dana i večeri slobodno vrijeme. Noćenje.

 

3. DAN MALTA – fakultativni izlet OTKRIJTE OTOK GOZO utorak 31.12.2024.
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Danas predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet na otok Gozo jedan od dva naseljena otoka u malteškom arhipelagu, povezan s Maltom čestim trajektnim linijama (oko pola sata plovidbe). Odmah po pristajanju u lijepoj luci Mgarr na Gozu uočit ćete da je unatoč povijesnim i razvojnim podudarnostima s Maltom Gozo vrlo različit. Gozo je zeleniji od Malte te svojim brežuljkastim reljefom i slikovitim krajolicima poziva na istraživanje. Slijedi autobusni razgled najpoznatijih lokacija: posjet glavnom gradu otoka Victoria, zaljevu Dwejra i prirodnom čudu Inland Sea, laguni koja je ujedno i najniža točka Goza, te strmim stijenama u zaljevu Xlendi. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu u vlastitom aranžmanu. Nastavak razgleda pretpovijesnih hramova Ggantije, najstarijih izgrađenih hramova na svijetu, starijih čak i od egipatskih piramida (ulaznica nije uključena). Budući da je otok Gozo poznat i po lokalnim rukotvorinama od vune i čipke, ali i medu i siru, posjetit ćemo i tipične štandove gdje ćete isto moći razgledati ili kupiti. Povratak trajektom na Maltu te transfer do hotela. Slobodno vrijeme za pripreme za novogodišnju noć. Za doček hotel je pripremio program sa svečanom večerom (uključena uz doplatu uz polupansion). Ukoliko želite Novu godinu dočekati na otvorenom u glavnom gradu, Valletti čeka vas bogati večernji program. Povratak u hotel. Noćenje.

SRETNA NOVA 2025. GODINA!!!

 

4. DAN MALTA – fakultativni izlet MODRA ŠPILJA (BLUE GROTTO) I MARSAXLOKK srijeda 1.1.2025.
Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet do južnog dijela Malte. Započinjemo posjetom Modroj špilji, dragulju Malte zapanjujuće modrog mora. Ukoliko vremenske prilike dopuste čamcem ćemo oploviti špilje i pećine (plovidba čamcem uz doplatu na licu mjesta). Potom ćemo posjetiti jedan od Megalitskih malteških hramova. Radi se o skupini prapovijesnih megalitskih spomenika na Malti od kojih je sedam upisano na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi 1980. godine kao "najstarije samostojeće građevine na svijetu. Oni su nastali kao rezultat lokalnih inovacija u procesu kulturne evolucije, što je dovelo do razdoblja koje nazivamo Ġgantija kultura (doplata za ulaznicu na licui mjesta). Za kraj dana odlazimo u mirni zaljev Marsaxlokk s najznačajnijim  istoimenim ribarskim  selom  Malte. Vidjet ćete mnogobrojne „luzzu“, tipične malteške ribarske čamce usidrene po čitavom zaljevu čije se tradicionalne žive boje ponavljaju na štandovima popularne tržnice uzduž čitave promenade. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

5. DAN MALTA – fakultativni izlet MDINA, RABAT I DINGLI CLIFFS – ZAGREB četvrtak 2.1.2025.
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet do Mdine. Ukrcaj u autobus i vožnja kroz ruralnu Maltu do srednjovjekovnog grada Mdine i njegovog predgrađa Rabata. Sa svojim moćnim zidinama i sjenovitim ulicama ovaj grad opravdava naziv "Tihi grad" za razliku od moderne i dinamične Vallette. Obilazak započinjemo ispred glavnih vrata Mdine, a ulazak kroz utvrđene zidine grada otkriva zadivljujuće palače koje su pripadale malteškom plemstvu. Tijekom šetnje slikovitim ulicama saznat ćete zanimljive priče iz davne povijesti Malte, i popeti se na gradske zidine od kud se pruža predivan panoramski pogled na cijeli otok. Slijedi razgled katedrale Sv. Pavla (ulaznica nije uključena). U Rabatu se nalaze poznate katakombe Sv. Pavla (ulaznica na licu mjesta) i katakombe Sv. Agate. Ove su se katakombe u rimsko doba koristile za pokapanje mrtvih jer, prema rimskoj kulturi, nije bilo higijenski pokapati mrtve u Grad. Izlet se nastavlja vožnjom do litice Dingli Cliffs koji gledaju na otočić Filfla. Po završetku izleta povratak u hotel i slobodno vrijeme do transfera. Polazak autobusom iz hotela za zračnu luku i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 22.30 sata na liniji FR2186 (Ryanair). Dolazak u Zagreb u 00.25 sati.


 

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb - Malta - Zagreb
 • pristojbe zračnih luka
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (dimenzija ne većih od 40 cm x 20 cm x 25 cm. To može biti mala torba, ruksak ili torba za laptop.)
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovu 4 noćenja s doručkom u hotelu 4* u St. Paul's Bay-u
 • prijevoz autobusom i razglede prema programu
 • poludnevni razgled s Vallette
 • lokalni vodič na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
   

Doplate

 • - Doplata za jednokrevetnu sobu 160 €
 • - Doplata za polupansion i novogodišnju večeru: 280 €                                        

 

Fakultativni izleti i sadržaji:

 • - izlet Otkrijte otok Gozo: 65 €. Uključen prijevoz autobusom, trajekt, lokalni vodič. Trajanje izleta 9 sati
 • - izlet Modra špilja (Blue Grotto) i Marsaxlokk: 50 €. Uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič. Trajanje izleta 7 sati
 • - izlet Mdina, Rabat i Dingli Cliffs: 45 €. Uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič. Trajanje izleta 5 sati

 

Cijene su važeće za uplate prilikom rezervacije aranžmana. Minimalno 10 prijavljenih putnika za realizaciju izleta.

 

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta):

 • - Konkatedrala Sv. Ivana u Valletti 15 €
 • - Katedrala Sv. Pavla u Mdini 10 €
 • - Katakombe u Rabatu 6 €
 • - Modra špilja 10 €
 • - Megalitski malteški hram 10 €
 • - Palača inkvizitora u Vittoriosi 10 €

 

Predviđeni hotel na Malti:

Best Western Premier Malta 4*, Saint Paul’s Bay ili sličan

Šifra aranžmana: PT2024