NOVA GODINA U ANDALUZIJI - 8 DANA IZRAVNIM LETOM ZA MALAGU

Termini putovanja: 28.12.

Španjolska, Gibraltar, Andaluzija, Costa del Sol, Nova godina, Cordoba, Ronda, Granada, Malaga, Sevilla

Termini

Polazak
Povratak
Cijena
Upit
Dolazak
28.12.2024.
Odlazak
04.01.2025.
Cijena
GarantiranoFM
1519.00€
1559.00€

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. DAN ZAGREB – MALAGA – COSTA DEL SOL
subota, 28.12.2024.
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let za Malagu u 17.50 sati na liniji FR5870 (Ryanair). Po dolasku u 21.10 sati, slijedi transfer od zračne luke Malaga do hotela na području Coste del Sol (Benalmádena). Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za večeru ili šetnju. Povratak u hotel. Noćenje.

 

2. DAN MALAGA – RONDA – SETENIL DE LAS BODEGAS (PUEBLO BLANCO) - COSTA DEL SOL (LA LINEA de la CONCEPCION)
nedjelja, 29.12.2024.
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do slikovite Ronde, smještene na strmoj litici, na 750 metara nadmorske visine, s impresivnim kamenim mostom. Ronda je kolijevka koride, legendarna matadorska obitelj Romero tu je postavila pravila koride. Slavni posjetitelji: Orson Welles, Hemingway, James Joyce, Rilke… Potom nastavak putovanja prema jednom od slavnih andaluzijskih bijelih sela (pueblos blancos), Setenil de las Bodegas, s kućama gotovo nalijepljenima na stijene zbog čega izgleda poput orlovskog gnijezda. Poslije posjeta čudesnom Setenilu, nastavljamo putovanje prema krajnjem jugu Španjolske. Smještaj u hotel u Gibraltaru susjednom gradu La Linea de la Concepcion. Noćenje.

 

3. DAN COSTA DEL SOL (LA LINEA) – fakultativni izlet TANGER, MAROKO
ponedjeljak, 30.12.2024.
Doručak. Slobodno vrijeme za odmor, šetnju, ili odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet do grada Tanger u Maroku. Program: transfer do luke Tarifa, ukrcaj na brzi trajekt za Tanger (cca 1 sat vožnje). Po dolasku, odlazak na razgled grada: povijesni dio Medina, utvrda Kasbah, bogata arhitektura, panoramska vožnja autobusom uz obalu s pogledom na portugalske, američke, talijanske i španjolske četvrti, Kraljevsku palaču. Ručak u tipičnom marokanskom restoranu, slobodno vrijeme za šetnju živopisnom Medinom i Bazarom, shopping. Poslijepodne, transfer do luke, ukrcaj na brod, vožnja do Tarife. Po dolasku, transfer do hotela u La Linea de la Concepcion. Noćenje.

 

4. DAN COSTA DEL SOL (LA LINEA) – GIBRALTAR – CADIZ – SEVILLA
utorak, 31.12.2024.

Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema Gibraltaru, britanskom prekomorskom teritoriju koji razdvaja Europu od Afrike te povezuje Atlantski ocean s Mediteranom. Prelazak granice, ukrcaj u mini buseve, panoramska vožnja: “The Rock“ se prostire se na površini od 6,5 km2, tu se nalazi grad i prirodni rezervat s kolonijom majmuna, Europa Point, odakle je za lijepoga vremena moguće vidjeti Afriku, Gibraltarska stijena, spilja Sv. Mihovila. Slobodno vrijeme za šetnju gradom. Povratak u Španjolsku te nastavak putovanja prema Cadizu, gradu koji se smjestio na rtu Atlantskog oceana, koji je s kopnom povezan kratkom prevlakom i impresivnim visećim mostom. Posjetit ćemo trgovačku kući i kulu Torre Tavira s koje se pruža prekrasan pogled na okolicu. Za kraj ćemo ući u podzemnu crkvu Oratorio de Santa Cueva koju krase djela velikih španjolskih umjetnika. Nastavak vožnje do andaluzijske prijestolnice Seville, prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme i priprema za doček najluđe noći u godini. Pridružite se tisućama stanovnika Sevila na središnjem trgu Plaza del Salvador i ostalim tgovima u centru grada na odbrojavanju i dočeku Nove godine uz grožđe (“Las Campanadas"). U Španjolskoj, tradicija je pojesti 12 bobica grožđa, svaku u ritmu otkucaja ponoćnog zvona, simbolizirajući želje za svaki mjesec u nadolazećoj godini. Povratak u hotel. Noćenje.

SRETNA NOVA 2025. GODINA!

 

5. DAN SEVILLA
srijeda, 1.1.2025.
Doručak. Odlazak na razgled "prijestolnice" Andaluzije: Kraljevski Alcázar, nekadašnja maurska vladarska palača; veličanstvena Sevillska katedrala s preko 30 oltara, slikama velikih španjolskih majstora Francisca Zurbarana i Goye, mauzolej Kristofora Kolumba, te 96 metara visok toranj Giralda s intrigantnom maurskom dekoracijom (doplata za ulaznicu). Nastavak šetnje do Barrio Santa Cruz, gdje možete kušati specijalitete “tapas”, Plaza de Espana, Palacio de Pedro El Cruel, Torro del Oro, park Marije Luise, Casa Pilatos, ... Posliiepodne, preporučujemo fakultativni odlazak na vožnju brodom rijekom Guadalquivir od Zlatnog Tornja - Torre d'Oro, odakle su u 16. st. isplovljavali Magellan i Cortez, ili posjet Museo de Bellas Artes s impresivnom kolekcijom Murilla, Zurbarana, Ribere te nekoliko platna Diega Velasqueza (ulaz besplatan). U večernjim satima preporučujemo posjet četvrti Triana, centru noćnog života Seville. Noćenje.

 

6. DAN SEVILLA – CORDOBA – GRANADA
četvrtak, 2.1.2025.

Doručak. Odjava iz hotela, a potom vožnja autobusom kroz područje najvećih maslinika Španjolske do Cordobe. Po dolasku u Cordobu, odlazak uz pratnju licenciranog lokalnog vodiča na razgled "najmaurskijeg" španjolskog grada, nekadašnje prijestolnice maurskog kraljevstva El-Andalus: džamija "Mezquita" - simbol grada i čudo islamske arhitekture (doplata za ulaznicu), najljepša zatvorena dvorišta Španjolske (patios), Calleja de las flores, slikovita židovska četvrt sa sinagogom, stara gradska jezgra iz 10. st. pod UNESCO zaštitom, Rimski most, Slovoluk. Slobodno vrijeme za ručak ili shopping na Plaza de las Tendillas. Nakon pauze za ručak slijedi vožnja do slikovite Granade, smještene u podnožju Sierra Nevade u kojoj je živio legendarni kraljevski par Izabela Kastiljska i Fernando Aragonski. Po dolasku, slijedi prijava i smještaj u hotel  te odlazak s voditeljem putovanja u orijentacijsku šetnju gradom. Noćenje.

 

7. DAN GRANADA
petak, 3.1.2025.

Nakon doručka odlazak autobusom do čuvene palače Alhambra, posljednje tvrđave maurskih vladara koja se nalazi na brdu iznad Granade. Alhambra u prijevodu  znači "crvena" po boji planine. Razgled palače i vrtova Generalife uz pratnju službenog vodiča (ulaznica uz doplatu). Po završetku razgleda fascinantne Alhambre, nastavak razgleda Granade s voditeljem putovanja do katedrale, kapele katoličkih kraljeva (razgled izvana) i stare arapske ulice Alcacería. Navečer preporučujemo odlazak na noćni razgled maurske četvrti Albaicin, s pogledom na osvijetljenu Alhambru i odlazak na flamenco show (doplatu) s uključenom večerom i pićem u ciganskim špiljama u četvrti Sacromonte na brežuljcima iznad Granade. Povratak u hotel. Noćenje.

 

8. DAN GRANADA – MALAGA – ZAGREB
subota, 4.1.2025.

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema Malagi. Po dolasku kratka panoramska vožnja kroz grad: Kongresna palača, Avenida de Andalucia, Plaza de la Marina te šetnja Malagom, rodnim gradom Pabla Picassa, uz pratnju voditelja putovanja: Katedrala ‘Manquita’, Al Casaba, Teatro Romano, Plaza de la Merced, rodna kuća Pabla Picassa, Crkva sv. Jakova - Santiago gdje je kršten Picasso i Palacio de Buena Vista iz 16. st. gdje je smješten Muzej Picasso. Slobodno vrijeme za šetnju glavnom ulicom Calle Marques de Larios, ručak, kupovinu... U kasnim poslijepodnevnim satima odlazak u zračnu luku Malaga te prijava na izravan let za Zagreb u 21.45 sati na liniji FR5871 (Ryanair), s predviđenim dolaskom u Zagreb u 00.50 sati.


 

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb - Malaga - Zagreb
 • pristojbe zračnih luka 
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 20 kg) + 1 jedan mali komad ručne prtljage i to dimenzija do 40 x 20 x 25 cm. Navedena prtljaga mora moći stati ispod sjedala ispred vas (to može biti mala torba, ruksak ili torba za laptop).
 • prijevoz autobusom i razglede prema programu
 • 7 noćenja s doručkom u hotelima 4* na području Malage, La Linea de la Concepcion, Seville i Granade u dvokrevetnim sobama
 • lokalne vodiče u Sevilli, Cordobi i Granadi
 • razgled Gibraltara mini busevima
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

 

Doplate

 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 430 €

 

Fakultativni sadržaji:

 • Paket ulaznica  80 €, paket uključuje Alhambru u Granadi, Mezquitu u Córdobi, katedralu i Álcazar u Sevilli, troškove rezervacije.
 • Flamenco show s večerom u ciganskim špiljama u Granadi 75 € (uključen prijevoz autobusom iz hotela, večera i piće uz večeru). Prijava prilikom rezervacije, plaćanje na licu mjesta voditelju putovanja.
 • Cjelodnevni izlet Tanger (min.15 osoba): odrasli 140 €. Cijena uključuje: transfer do luke, prijevoz brzim brodom do Tangera, razgled grada,lokalnog vodiča, ručak (uplata kod prijave u agenciji). Za jednodnevni izlet Tanger iz Španjolske dovoljna je i osobna iskaznica (EU državljani), samo i isključivo za 1-dnevni izlet.

 

Predviđeni hoteli:

Málaga (Benalmádena): Hotel Alay 4* ili sličan

Costa del Sol (La Linea): Ohtels Campo de Gibraltar 4* ili sličan

Sevilla: Hotel Hesperia Sevilla 4* ili sličan

Granada: Gran Hotel Luna de Granada 4* ili sličan

 

Napomene i korisne informacije

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Španjolskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.
 • Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Španjolsku i Gibraltar dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
 • Za jednodnevni izlet Tanger iz Španjolske dovoljna je i osobna iskaznica (EU državljani), samo i isključivo za 1-dnevni izlet. Preporučujemo da ukoliko imate valjanu putovnicu da ju ponesete sa sobom na izlet.
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Šifra aranžmana:PT20241