DVORCI HRVATSKOG ZAGORJA

Cijena na upit

Veliki Tabor jedan je od najbolje sačuvanih kasnosrednjovjekovnih i renesansnih utvrđenih gradova kontinentalne Hrvatske. Gradila ga je plemićka obitelj Rattkay tijekom 16. stoljeća, a ostao je u njihovom posjedu sve do 1793.g. Najstariji dio kompleksa je središnja utvrda koja je imala stambenu i obrambenu funkciju. Kasnije, u 16. stoljeću, izgrađene su četiri polukružne kule, a u 17. stoljeću prigrađene su prostorije pokraj sjevernog zida. Među vlasnicima ističe se poznati hrvatski slikar Oton Iveković koji je u brojnim djelima kistom opjevao dvorac i slikoviti krajolik okolice.

Dvorac Trakošćan – jedan od najatraktivnijih dvoraca Hrvatske. U Trakošćanu možete naći utočište u kojem ćete ugodno provesti vrijeme upoznavajući kulturnu baštinu i istodobno uživati u ambijentu neponovljive ljepote.

Dvorac Trakošćan s park-šumom i jezerom je jedinstveni je primjerak očuvane spomeničke cjeline. Stalni postav izložen je ambijentalno, u izvornoj funkciji. Predmeti datiraju iz vremena od 15. do 19. st. i razmješteni su u pojedinim prostorijama koje čine interijerne cjeline. Dvorac čine četri razine: nisko i visoko prizemlje, te prvi i drugi kat.

 

PROGRAM IZLETA

Polazak u jutarnjim satima, vožnja turističkim autobusom (klima, video) do najpoznatijeg i najposjećenijeg dvorca Hrvatskog zagorja TRAKOŠĆANA, spomenika kulture i prirode najviše kategorije, smješten na brežuljku s perivojem usred park šume. Unutrašnjost dvorca sadrži brojne dvorane i sobe među kojima su i sobe sa oružjem, soba sa viteškim oklopima, lovačka dvorana… kraća pauza. Dolazak u VELIKI TABOR, gotičko renesansni dvorac grofova Ratkay iz 15. stoljeća koji prema ocjeni UNESCO-a pripada najvišoj kategoriji spomenika. Dvorac odiše tajanstvenošću zbog legende o ljubavi lijepe pučanke Veronike Desenić i grofa Fridriha Celjskog. Razgled dvorca uz stručno vodstvo. Nakon razgleda slobodno do polaska za Zagreb. Prema želji grupe posjet obližnjoj autohtonoj zagorskoj kleti Grešna gorica – doplata za ručak. Povratak u poslijepodnevnim satima.

 


Cijena aranžmana: NA UPIT

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz turističkim autobusom prema programu, sve razglede prema programu, vodstvo putovanja (licencirani turistički pratitelj), ulaznicu za Veliki Tabor i Trakošćan, pratnju profesora/odgajatelja, osiguranje od nezgode, osiguranje jamčevine, organizaciju i realizaciju izleta, PDV.