MINIMUNDUS - KLAGENFURT

Cijena na upit

Za ovo putovanje je obavezna važeća osobna iskaznica (izdana nakon 01.01.2013.) ili važeća putovnica.

Polazak je iz Retkovca ispred škole u jutarnjim satima po dogovoru. Ugodna vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Klagenfurt, glavni grad Koruške. Stara jezgra Klagenfurta jedna je od najljepših u Austriji s najstarijom pješačkom zonom. Po dolasku razgled grada uz pratitelja putovanja: katedrala sv. Trojstva, Alter Platz, stara i nova vijećnica, Landhaus, sv. Egid, spomenik Mariji Tereziji, uršulinska crkva i samostan, Neuer Platz s fontanom zmaja Lindwurma, Seoska kuća, Gradsko kazalište. Nakon razgleda slobodno vrijeme za vlastite programe.

Slijedi odlazak u Minimundus, zabavni tematski park, u kojem se nalaze poznate makete svih najznačajnijih svjetskih građevina u minijaturnom obliku u omjeru 1:25, umjetnički izrađenih od izvornih materijala. Na samom ulazu dočekat će vas skala koja vas upozorava na mjerila malog svijeta, a kada izađete, ponovno se vraćate u svijet realnih mjera. Ovdje možete prošetati cijelim svijetom: Operna kuća iz Sydneyja, Kineski zid, Salzburška katedrala, crkva sv. Marka iz Venecije, Eiffelov toranj, Vatikan, katedrala u Kölnu, London Tower, Bijela kuća, dok Hrvatsku predstavlja Markova crkva visine 1,1 metar. Dok šećete Minimundusom imate osjećaj da ste dvadeset i pet puta narasli pa iz ptičje perspektive promatrate svijet. Kraće slobodno vrijeme za vlastite programe.

Odlazak u Woerthersee, obližnje ledenjačko jezero, najveće jezero u Koruškoj, najpopularnije aristokratsko odmorište i ljetovalište, uz koje se nalaze brojne vile, hoteli i restorani, na kojem možete uživati u prekrasnom krajoliku i šetati ovim idiličnim mjestom.

U dogovoreno vrijeme polazak prema Zagrebu. Dolazak ispred škole u večernjim satima. 


Cijena uključuje:

  • Prijevoz turističkim autobusom 
  • Razglede prema programu
  • Turističkog pratitelja tijekom putovanja 
  • Ulaznicu za Minimundus  za djecu
  • Ulaznicu za 5 učitelja u pratnji 
  • Jamčevno osiguranje 
  • Troškove organizacije i prodaje aranžmana te realizaciju putovanja
  • Osiguranje od posljedica nesretnog slučaja/nezgode +  putno zdravstveno osiguranje

 

Klagenfurt je glavni i najveći grad austrijske savezne pokrajine Koruške. Službeno ime grada je Klagenfurt am Wörthersee. Najveći dio stanovnika služi se njemačkim kao materinjim jezikom. Druga etnička skupina su Hrvati, a slijede ih Slovenci. Klagenfurt se nalazi na jugu Austrije u dolini između Alpi i planina Karavanki, kojima prolazi granica Austrije i Slovenije. Grad je u kotlini sa svih strana okružen brdima. Kroz grad teče rijeka Glan, a nedaleko od grada na jugu teče rijeka Drava. Na Dravi se nalazi nekoliko umjetnih jezera. Klima je umjereno-kontinentalna s relativno visokim godišnjim amplitudama temperature (godišnjim razlikama najtoplijeg i najhladnijeg mjeseca). S obzirom da je grad u u kotlini, česte su inverzije temperature (u dolini je hladnije nego u okolnim brdima). S Karavanki često puše topli vjetar fen, koji uzrokuje brzo taljenje snijega.

 

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane turističke agencije TOPTOURS.

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju, suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: INŽENJERING POLJAK d.o.o., putnička agencija TOPTOURS HR-AB-01-080168730 zadržava pravo promjene redoslijeda organizacije programa. Polica jamčevine br.: 990007015434 uplaćena kod Triglav osiguranja.