OBITELJ KEZELE - IVANIĆ GRAD - ŠUMEĆANI

Cijena na upit

U Šumečanima, selu u blizini Moslavačke gore nadomak Ivanić Grada, na rubu brežuljkaste i pitome šume Marče, nalazi se seosko gospodarstvo obitelji Kezele. Imanje je okruženo prekrasnom prirodom: šumom, livadama, oranicama, voćnjacima i vinogradima, a posebno je lijep pogled na Moslavačku goru. Na padinama Moslavačke gore, gdje su vinogradi sađeni još u rimsko doba, obrađuje se 5,5 hektara vinograda, proizvodi domaće vino, rakija i likeri. Na posjedu se nalazi velika stara štala, u kojoj se uzgajaju konji, koze, ovce, svinje, patke, guske, pure i kokoši te stara drvena kuća u kojoj je smještena etno zbirka starih predmeta i rukotvorina.

Program putovanja: 

Polazak ispred škole u jutarnjim satima. Vožnja turističkim autobusom uz panoramski razgled Ivanić grada prema rijeci Savi, vožnja skelom DUBRAVČAK LIJEVI DUBRAVČAK DESNI te upoznavanje sa jesenjim promjenama u prirodi. Kratko upoznavanje sa lijevom i desnom obalom rijeke. Nastavak vožnje do sela Šumečani, doček djece na posjedu Kezele. Kraći odmor, zatim slijedi Uskršnja radionica ili radionica kruha. Djeca se upoznaju s tradicionalnim pečenjem kruha te svako dijete ima priliku zamijesiti svoj kruh ili sudjeluju u bojanju haja na tradicijski način. Dok se kruščići peku djeci je poslužen ručak iz domaće kuhinje. Nakon ručka razgledavanje posjeda na kojem se nalaze domaće životinje, igre na velikom i ograđenom travnjaku, šetnja i upoznavanje šume uz stručno vodstvo, mogućnost jahanja na konjima ili vožnja kočijom uz doplatu. Slobodno do predviđenog povratka za Zagreb. Prije polaska kući slijedi podjela kruščića, odnosno poboja.

 


Cijena aranžmana: NA UPIT

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz turističkim autobusom prema programu, sve razglede prema programu, vodstvo putovanja (licencirani turistički pratitelj), boravak i ručak na imanju Kezele, pratnju profesora/odgajatelja, osiguranje od nezgode, osiguranje jamčevine, organizaciju i realizaciju izleta, PDV.